Jak Sentinel funguje

Jak Sentinel funguje

Ochrana se skládá ze tří hlavních částí. Jedna z nich je implementována přímo v chráněné aplikaci, druhá je nainstalována v počítači a stará se o bezproblémovou a bezpečnou komunikaci aplikace s klíčem, třetí je vlastní licence pro vymezení činností, které je koncový uživatel oprávněn provádět.

Přednosti Sentinel LDK

Vlastní ochranu aplikace zajišťuje obálka (Envelope) a/nebo knihovna API funkcí:

1. Obálka

se používá na hotový spustitelný soubor nebo dynamickou knihovnu; není třeba žádný zásah do zdrojového kódu. Aplikace je zašifrována, v některých případech (.NET, Java) jsou přidány finty na zmatení případných narušitelů; pak je aplikace “zabalena” do ochranných vrstev.
Přítomnost klíče a licence je kontrolována při spuštění – pokud je vše v pořádku, ochranné vrstvy jsou odstraněny, aplikace dekódována a zavedena do paměti, kde už pracuje obvyklým způsobem.
Obálka má k dispozici i rezidentní utilitu, která po celou dobu běhu aplikace v nastavitelných intervalech kontroluje, zda je správný klíč stále přítomen. Pokud jej nenajde, aplikace je ukončena.

2. Knihovna API funkcí

Pokročilejší možnosti nabízejí knihovny API funkcí. Pomocí nich můžete s klíčem komunikovat z libovolného místa chráněné aplikace a na údaje z klíče reagovat podle potřeby. Jednoduše tak můžete řídit přístup k různým částem programu v souladu se zakoupenou (a v klíči uloženou) licencí, ukládat a číst tajná data v paměti klíče, …

Komunikaci s klíčem má na starosti ovladač (Run Time Environment – dále jen RTE). Jeho součástí je i uživatelská utilita Admin Control Center (dále jen ACC), která poskytuje koncovému uživateli nástroje pro diagnostiku i nakonfigurování funkcí ochrany. Kromě toho se dá využít i k dálkovým updatům licencí v klíči, vynucenému odhlášení některé stanice u síťové licence či k dočasnému odpojení síťové licence pro offline práci (musí být předem povoleno vývojářem).

ACC spustíte zadáním URL http://localhost:1947 v adresním řádku libovolného webového prohlížeče. Nutnou podmínkou je samozřejmě nainstalované RTE.

Podporu prodeje nabízí aplikace EMS

3. Licencování

Pomocí aplikace EMS lze vytvářet licence pro každé použité FeatureID nezávisle na ostatních a hotová licence se pak dá přizpůsobit na míru každému zákazníkovi a nakonec uložit do libovolného typu “klíče” (HL, SL, CL) a distribuovat.

K dispozici jsou tyto druhy licencí: trvalá, časově omezená (počet dní nebo datum expirace), počet spuštění, síťová multilicence. Jejich kombinací a případně zapojením různých vlastních postupů (API funkce v aplikaci) můžete dosáhnout takových forem prodeje, které budou vyhovovat vám i vašim zákazníkům.

Máte zájem o Sentinel LDK?

Neváhejte nás oslovit, můžeme si spolu sjednat schůzku a vše probrat individuálně včetně možnosti předvedení.